梅干づくり(2011年)
今年も梅干づくりの季節がやって来ました..今年の梅は、佐賀県産です(昨日、入手しました)..一晩中天然水ミネラルウォーターに浸けてアク抜きをした梅を、今朝、ザルに上げ水を切りました..青梅の心地良い香りが部屋中に広がります
青梅の一粒一粒に粗塩(今回は「瀬戸の本塩」を使用)をまぶし、酢(「ミツカン酢の穀物酢」を使用)をふりかけました..これに重石を載せて密封して、しばらく、冷暗所に保存です http://www.sakai-misato.jp/
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投稿: pagekeeper | 2011年7月18日 (月) 16時09分
Wow!IT’S Fantasistics makes of Pickled plums.it’s meaning ,you khow Japanease tradition one of foods world. If I could’nt that try to eatthing very very delicious time & spend the moment of exprerimense .anyway,I saw the kids swallows in the sky of june.Now baddest Japan but bird of pasage came to this land in island……
投稿: from ゛Eaglet″of THE POOL OF TEARS | 2011年6月25日 (土) 02時12分